zondag 22 juni 2014

Lampion, lampion, lampionnetje

Ik ben al vanaf dat ik haak fan van Greta Tulner, vooral vanwege haar kleurige ontwerpen. Het zal intussen wel bekend zijn dat ik kleurverslaafd ben. Ik had al even niet meer in het Etsy-winkeltje van Greta gekeken, uit zelfbehoud, en dat bleek terecht. Toen ik in een ondoordachte beweging plots toch op de knop drukte, bleken er weer allerlei nieuwe patroontjes in te staan. Arrrhhhh! Ik vond onder andere deze lampionnetjes. En aangezien ik had beloofd dit keer iets anders te doen dan een mandala, was de deal gesloten.

Ik maakte eerst de grote (Phildar Coton 4), maar was niet helemaal tevreden. Ik vond hem toch wat slordig. En dus stortte ik mij op de kleinere (Catania). Die vond ik al wel netter, maar ik blijf ermee zitten dat ik niet helemaal 100% tevreden ben. Misschien ben ik wel een muggenzifter, maar dat laat me dan niet los ;-) Wat vinden jullie? Graag eerlijk zeggen, dan kan ik er tenminste iets van leren.


Ik vind ze wel erg leuk, dus ik ga er zeker nog een paar maken. Uiteraard weer in mijn eigen kleurenpalet. Ik denk ook dat ik toch eens ga experimenten met het ding vullen. Zodra je het nu vastpakt, knijp je er een soort deuk(je) in, en misschien is die slordigheid die ik denk te zien dan ook opgelost, omdat je het weefsel rechttrekt als het ware.

Nog meer van die muggenzifters in mijn publiek? Nice to meet you ;-)


6 opmerkingen:

 1. ja ik zift ook muggen bij wat ik zelf maak maar niet bij anderen. Daar zift ik complimentjes. Erg leuk en schattig! En oppassen met onverhoedse toetsen om op te drukken, zeker bij Etsy...

  gr. Ewa

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je, Ewa. Ik heb hetzelfde. Bij iemand anders vind ik het altijd helemaal prima. Wat zijn mensen toch rare dingen he ;-)
   Etsy is levensgevaarlijk. Misschien ga ik er zelf ook een winkeltje starten. Speel al tijdje met de gedachte. Gewoon een filiaal van mijn webwinkel. Moet kunnen.

   Verwijderen
 2. Super leuke lampionnetjes. Je hebt geen reden tot mopperen op je haakwerk hoor, ziet er netjes uit en mooie kleurencombinaties! Ik zou ze zelf ook gevuld hebben, want ik erger me ook altijd aan 'deukjes' in haakwerk ;)

  Groetjes, Jo

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja misschien dat ik er bij 1 de bodem uithaal en kijk hoe het wordt als ik het vul. Die bodem zit er zo weer in.

   En dank voor je compliment :-)

   Verwijderen
 3. De tweede is inderdaad beter dan de eerste. Ik zit me af te vragen of je hem niet kunt verstevigen met textielversteviger. Ik bedoel zo'n spuitbus die je gebruikt bij het strijken van heel moeilijk glad te krijgen overhemden. Eerst even vullen met een krant of iets anders zodat hij goed in model blijft. En dan spuiten. Misschien vind je het helemaal niks hoor. Het is maar een idee. En dat plotseling op een knop drukken? Ik moest lachen toen ik het las. Ik ben blij dat ik de enige niet ben ;-))

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Sorry voor mijn late reactie, Tineke. Wat een goed idee! Hebben ze die spuitbussen bij Etos of Kruidvat oid? Ik zoek al tijden iets om dingen mee te verstevigen. Ik heb laatst mijn mandale voor Yarndale aan de achterkant ingesmeerd met mod podge. Dat werkte prima. Maar als het er een beetje leuk uit moet blijven zien en niet tegen de muur hangt, is het het net niet.
   Die spuitbus klinkt goed! Dank voor de tip!

   Ja die knoppen. Tssss. Ik bestel zo vaak in een reflex iets ;-)

   Verwijderen