donderdag 2 mei 2013

Tip: toffe naalden

Het is niet dat ik niks maak, hoor. Integendeel. Alleen is het allemaal om verschillende redenen nog niet klaar voor publicatie ;-) Om het hier toch niet te lang stil te laten zijn, heb ik vandaag een tip. Ik heb een begin gemaakt met het afhechten van de honderden draadjes van mijn grannydeken. Die begint nu toch echt heel erg te vorderen. Nog 75 granny's en een enorme rand en dan is ie klaar. Tussendoor afhechten leek me een goed idee, want echt leuk is het niet...

Alhoewel, ik merk dat het met het goeie gereedschap nog best lekker therapeutisch werken is. Ik zocht eigenlijk een handig klein naaldenkokertje en stuitte op de Chibi-kokertjes van Clover, de fabriek die toevallig ook al mijn favoriete haaknaalden produceert. In de beschikbare groene kokertjes zitten gewone naalden, in de blauwe maasnaalden. En niet zomaar maasnaalden, maar naalden met een heerlijk groot oog en een gebogen punt. Daarmee is het heel gemakkelijk doorsteken en terughalen en noem het maar. Ik ben er heel blij mee. Wat eigen naalden erbij in het kokertje en je stopt het zo in je tas, etui of broekzak. Altijd bij de hand.

De prijzen verschillen nogal per (web)winkel, zeker vanwege de soms idiote verzendkosten (1 kokertje dat met gemak door de brievenbus kan voor 6,00 euro verzenden, nou laat maar). Ik heb mijn kokertje bij Creamijn besteld. Goedkoper dan elders en met keurig nette verzendkosten. Bestel je bij haar, doe haar vooral de groeten ;-) Ik ben intussen een aardige klant aan het worden.


Dan ga ik nu voor het eerst iets maken met stof die ik heb verstevigd met vlieseline. Ben benieuwd.

5 opmerkingen:

 1. Hee, blij met je tip. Ik had al maasnaalden met een groot oog, dat is al een verademing t.o.v. reguliere naalden, maar dit lijkt me ook zeer handig!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hmm, klinkt zeker als een goede tip. Ik ga eens rondneuzen op de site.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk dat materiaal van Clover en Creamijn is een top webwinkel

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bedankt voor de tip! :) Creamijn was mij al bekend, net even goed wezen zoeken op de site en de naalden gevonden! Ze staan nu op mijn lijstje!

  Groetjes, Vera (veranadine.blogspot.nl)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bedankt voor deze super-tip. Ik zocht nog zoiets. Mijn naaldjes zitten nu in een tandenstoker-doosje. Maar het is het net niet. :-) En ach, we willen natuurlijk wel handwerken in stijl.

  BeantwoordenVerwijderen