zondag 9 juni 2013

Haak-update



Schandalig stil geweest hier. En eigenlijk onterecht, want er gebeurt nog genoeg op haakgebied. Zo heb ik drie mutsen gemaakt voor een jongedame die ze wegens ernstige ziekte hard nodig heeft.
Ik ken haar niet persoonlijk, maar kreeg het verzoek via Twitter.
Ik ben als een dolle aan de slag gegaan en heb er niet eens aan gedacht om een foto te maken. Maar het belangrijkste is dat zij de mutsen prettig vindt. Eentje is deze maar dan in het wit. Dat wilde ze graag. Het patroon is goed te doen en het resultaat erg leuk. De andere twee zijn oudroze en grijs met glittertjes en zijn van een ander patroon.


Deken
Ik heb natuurlijk ook nog steeds de grote deken onderhanden. Qua granny's is die klaar (357) stuks. Dat was wel even doorhaken. 
En het afhechten is ook weer een enorme klus. Straks ook nog de laastste 90 granny's aanhaken. En dan dus nog 2 randen om het geheel, waarvan 1 denk ik met schulpjes. Nog meer dan genoeg omhanden!



Omslagdoek
Ik heb immers ook nog de omslagdoek van prachtige merinowol. Ook daar ben ik regelmatig mee bezig. Ik heb alleen een foto van het allerprilste begin. Intussen is ie al een heel eind op dreef. Dus wie weet heb ik binnenkort wel twee grote projecten vlak achter elkaar afgerond. Woohoo!




Stylecraft
Als tussendoortje maakte ik ten slotte een bloem van het garen dat ik het gekocht bij de opening van de nieuwe winkel van Echt-Studio. Stylecraft heet het en het is er in heel veel prachtige kleuren! Ik moet nog even wennen aan het snel pluizig worden van acryl (met Catania en Cotton Time gebeurt helemaal niets), maar het is wel een stuk betaalbaarder. En het haakt en voelt een stuk prettiger dan ik dacht.


Uitzwaaibloem
Een vriendinnetje van me verhuist van Utrecht naar Limburg en ik zat erg krap. Ik wilde haar toch iets meegeven en dus ging ik op zoek naar een mooi bloempatroon. Dat vond ik bij Olavas. Ik heb het natuuuuuurlijk weer wat aangepast en uitgebreid. Dat kan ik nooit laten. En dus is het nu een unieke bloem. Hou ervan of niet, maar dat ie kleurig is, kun je niet ontkennen ;-) Ik maakte er nog een minilabeltje aan met een tulpje eruit geponst (leuk ponssetje van AH een half jaar geleden) en het was good to go.



Ik ga nu weer snel verder met alle deadlines, klussen en poetserijen, maar ik wilde toch even laten weten dat ik heus nog prima aan de haak ben!

PS: net als bij veel andere cms'en is ook Blogspot kennelijk geen wysiwyg-systeem. Wel 8 x moeten schuiven en passen en meten en dan staat na het opslaan de helft toch weer op een andere plek. Arrrghh! Mocht je dus vreemde regeleindes, witregels, uitlijningen en fotolocaties zien, dan weet je waar het ligt.

5 opmerkingen:

  1. ja het was inderdaad stil, we zijn blij dat je weer terug nemt
    gr sandra

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heeeeel errug kleurig, die bloemen. Ze lijken wel een beetje fluoriserend. Denk dat menig puber het graag op een leuk hemdje zou prikken.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Menig puber? Hij is al door volwassenen besteld! Voor op een spijkerjasje en voor op een tas!

      Verwijderen