zaterdag 1 februari 2014

Ripple dekentje voor moeders

Ik was al een hele tijd bezig met dit dekentje/plaid, toen mijn moeder hem uit mijn rugzak zag piepen. Toen ze hem zag, ik schat voor de helft klaar, wilde ze hem acuut hebben. Ze wilde graag een klein dekentje voor als ze in de middag opgevouwen op het te kleine bankje lag te slapen. Ze heeft polyneuropathie, waardoor veel dingen te zwaar of te groot zijn, dus dit zou een goed maatje moeten zijn en niet te zwaar.


Ik heb het dekentje gehaakt met Stylecraft, prachtig zacht acrylgaren waar ik echt fan van ben. En het is zeker voor spreien en dekentjes toch een grotere aanrader dan katoen. Katoenen spreien worden maar niet droog na het wassen en zijn loodzwaar. Ik vind de uitstraling van katoen wel wat mooier, maar het moet ook praktisch zijn. Tenminste, als je iets praktisch maakt ;-)Ik vind aan dit dekentje vooral de ajourgaatjes leuk. Ik zie veel fantastische rippledekens met dichte ripples maar ik vind dit accentje wel fraai. Bij de volgende hou ik dat er dus zeker in.
Ik zat alleen nog wel met de afwerking. Ik wilde een rand maken, maar welke kleur ik ook koos, ik vond het het ritme van de strepen erg onderbreken. En dus bedacht ik op het allerlaatste moment (de deken moet straks bij mijn moeder zijn) dat ik er kwastjes aan ging maken met alle kleuren uit de deken.
Dat heb ik geweten. Wat een werk! En wat een wol! Ik was er eerst niet zo blij mee, maar ik denk dat dat kwam omdat ik inmiddels in kunstlicht bezig was en steeds per kwastje zat te turen. Nu ik hem in zijn totaliteit zie, vind ik het toch wel aardig.


Ik heb van dit kleine dekentje veel geleerd voor een nieuw exemplaar voor mezelf. Dus waar ik eerst even moest slikken dat deze naar moeders zou gaan, bedenk ik nu maar dat ik weer meer ruimte heb voor eentje voor mezelf. Ik heb namelijk net een heleboel spullen weggedaan en weggeven en dit soort projecten nemen toch best weer plek in in de kast.

Ik ben benieuwd wat mijn behoorlijk kritische moeder ervan vindt. PS: ik heb 2/3 van de deken gehaakt met mijn hele prettige Clover Softgrip 4,5. Ik dacht dat het niet beter kon worden, maar ik ben verliefd geworden op de Clover Amour naalden. Ik kon nu mooi in 1 groot prject het verschil vaststellen. Wat gaan die Amours soepel! En wat liggen die stabiel in de hand! Ik heb de hele regenboogset en daar ga ik nog heel veel plezier aan beleven.6 opmerkingen: