zondag 18 mei 2014

Pannenlap blues


Nee hoor, ik heb er geen last, van de pannenlap-blues. Integendeel. Nee, het gaat hier om een setje pannenlappen in mooie blauwtinten. Op bestelling gemaakt voor vriendin met blauwe keuken. Wat zijn ze toch heerlijk om te maken, alleen het lusje netjes aan de lap krijgen zorgt nog weleens voor wat krachttermen. Zoals het in het patroon staat, snap ik er niks van, dus ik heb mijn eigen onnavolgbare methode verzonnen. Nu nog onthouden. Of opschrijven. Dat opschrijven is echt lastig, dus ik spreek hierbij mijn bewondering uit voor mensen die patronen kunnen ontwerpen en ook nog duidelijk voor anderen kunnen noteren. 

Ik had al 2 pannenlappen gemaakt. Die vind je hier, inclusief een link naar het patroon. Maar ik plak ze ook wel even hieronder. Ik verwacht nog wel wat kleurstellingen ;-) 

Ondertussen ligt de CAL deken nog steeds stof te vergaren. Ik kan de moed er nog niet voor opbrengen om ermee verder te gaan. Komt wel weer. Eerst maar eens de pannenlappen in de winkel zetten en deze blauwerds aan hun nieuwe eigenares overhandigen.
4 opmerkingen:

 1. Ze zijn echt leuk! Doen me aan die van mijn oma denken! groetjes Lisanne
  draad en praat...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En heerlijk om te maken. Niet nadenken, gewoon lekker haken. Ik ken ze van mijn tante vroeger. Die haakte in de jaren 70 alles aan elkaar :-)

   Verwijderen
 2. Ze zijn leuk hoor, je pannenlappen! Lijkt me toch nog een ingewikkeld patroon, maar je hebt wel eer van je werk.

  Groet, Corine

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gewoon gaan doen, want het valt echt mee. Het ziet er veel ingewikkelder uit dan ze zijn. Ik kan ze intussen uit mijn hoofd haken, dus het is pure ontspanning.

   Verwijderen