zondag 13 oktober 2013

Herfst en Halloween

Nee het is nog niet af, maar ik weet niet hoe ver ik ga komen, dus ik post het toch even ;-) Een collega van mij heeft een groentetuin. Daarin verbouwt ze onder andere snijbiet, een enigszins vergeten groente. Ik ben er dol op, maar het is niet heel gemakkelijk te krijgen. Maar ik heb intussen mijn eigen 'dealer'.
Ik hoef daar nooit wat voor te doen dus als grapje vroeg ze of ik een pompoentje wilde haken. Tuurlijk! En dus ging ik op zoek naar het patroontje dat ik al eeuwen geleden ergens had opgeslagen.

Het bleek zo leuk om ze te haken dat ik er in een mum van tijd 5 had. Met verschillende naalddiktes werden het net verschillende maatjes. Twee zijn er intussen vergeven, dus ik heb er nog 3 over. Maar dat is puur omdat ik nieuw oranje garen moet halen ;-)

Op de geweldige Amigurumidag op 5 oktober bij Echt Studio kregen deelnemers aan de Haak-In een goodiebag. Daarin zaten wat leuke patroontjes, waaronder een schattig spookje. Tussen de pompoentjes kwam hij helemaal tot zijn recht. Het plan is om ook nog wat spookjes te maken, zodat ik er misschien een slingertje van kan fabrieken. Op het patroontje staat niet wie het heeft ontworpen, dus die informatie moet ik jullie schuldig blijven. Wat ik jullie niet schuldig hoef te blijven is het kleine tafereeltje dat is ontstaan. Ik heb het spookje wiebelogen gegeven in plaats van veiligheidsoogjes, omdat ik hem zo leuker vond. En ik ben blij met mijn kleine aanpassing ;-)
5 opmerkingen:

 1. Ze zijn leuk geworden, je pompoenen. Het is er wel echt weer voor, de herfst heeft nu echt zijn intrede gedaan.
  Ook het spookje vind ik erg grappig.

  Fijne dag verder!
  Corine

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel voor de complimenten. Ze zijn echt leuk om te maken! Ik heb de pompoen een keer via google opgeduikeld. Van het spookje ga ik nog even uitvinden wie de bedenker is.

   Verwijderen
 2. Wat leuk voor Halloween! Het is wel een schattig spookje.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De doekjesophaalster ;)18 februari 2015 om 13:15

  Super leuk en schattig! :D

  BeantwoordenVerwijderen