woensdag 2 oktober 2013

Knipoog

Ik zag hem voorbijkomen op Facebook, geloof ik, Jip. Die leuke blauwe uit met oranje poten. Hij knipoogde zo olijk. Ik deelde hem en er werd gelijk toegehapt. Er kwam een bestelling uit Soest. En dus had ik een goeie reden om snel aan de slag te gaan. Terwijl er natuurlijk nog 25 onaffe projecten rondslingeren...

Ik heb dus wederom bepaald niet stil gezeten, maar ik heb wat grote dingen onderhanden die niet zomaar klaar zijn, ik heb wat andere dingen waarbij ik gewoon geen zin heb om dagen aan hetzelfde te zitten en ik heb wat projecten die gewoon niet opschieten en die ik uithaal. Er ligt dus nog best wat op de plank dat hier gaat verschijnen. Of nooit de openbaarheid zal bereiken.


Hoe dan ook: de uil kan uitvliegen. Het patroon is gratis en van WoolyToons. Uiteraard heb ik wat veranderd. Ik vond dat de knipoog verkeerd om zat, ik heb fellere kleuren en acryl in plaats van katoen gebruikt, en de ogen gehaakt in plaats van vilt te gebruiken. Ook heb ik, omdat ik nergens de pijpreinigers kan vinden, kerstbalhaakjes verbogen tot buigbare staafjes voor in de poten en de staart, zodat ie een beetje blijft staan.

Zijn veertjes ga ik nog met de naald wat rechter trekken, maar hé, hij komt net uit het nest! En ik weet zeker dat hij in Soest, samen met Kikker, heel goed terechtkomt.
3 opmerkingen:

  1. Wat is ie leuk geworden, je uil. Dit is ook een leuke variant. Vooral ook die knipoog.

    Groet, Corine

    BeantwoordenVerwijderen
  2. heb hem ook al eens gehaakt hij is super leuk
    gr sandra

    BeantwoordenVerwijderen