zaterdag 9 november 2013

Uil XL

Tijdens de Amigurumidag bij Echt Studio in Alphen zijn we bezig geweest met een grote versie van Miss Wooly, een schat van een schaap, gemaakt van African Flowers. We hebben er met ik geloof 40 dames en 1 heer aan zitten werken en zij is prachtig geworden. Mocht ik weer eens in de winkel komen, dan zal ik haar op de foto zetten.

African Flower Owl

Wat er ook te zien was, was een uil gemaakt van African Flowers. Ik vond hem enig, en ik haak op de een of andere manier graag uilen. En dus ging ik op zoek naar het patroon. Het origineel is een stukkie kleiner, maar ik dacht lekker XL. Met garen dat ik nog had. Het is tenslotte crisis. En dus dook in de bollenbak en vond nog restanten van de megasprei die ik zelf bedacht heb en gemaakt van Cotton Time garen. Dit garen is de grote broer van Catana en dus werd mijn uil aardig aan de maat. Gehaakt met naalden 4 en 5 was dit het resultaat. De freule voelt zich niet bedreigd, want groot hoeft niet gelijk eng te zijn ;-)



Foutje!
Natuurlijk heb ik weer iets anders gedaan dan het patroon vertelde. In beginsel was dat per ongeluk. Ik had met mijn gebrek aan ruimtelijk inzicht een deel verkeerd aan elkaar gezet en zag niet meer waar het hem in zat. Omdat ik wist dat Marcella's Amigurumi ook een uil had gemaakt heb ik haar te hulp gevraagd en dat was de redding van uil en van mij. Marcella, onwijs bedankt voor de uitgebreide hulp met foto's en aantekeningen!

Snavel
Toen uil eindelijk goed in elkaar zat, vond ik dat hij pluisjes aan de oren nodig had. En dus kreeg hij die. Net als een snavel. In het originele patroon was de snavel een soort gek flupje, dingetje, afgesneden worteltje en daar namen we geen genoegen mee. En dus bedacht ik zelf een snavel. Die met trots wordt gedragen.



Er ging ruim een zak vulling in de hele uil, dus ik ben binnenkort even naar de Action om wat kussens te halen en daarna te slopen. Een stuk goedkoper dan die zakken met fyberfill die eigenlijk niets anders zijn dan kussenvulling. Bij IKEA heb je ook goedkope sloopkussen. Bezuinigingstipje!


Dan ga ik nu even lekker met de beentjes omhoog naar mijn uil kijken. Het origineel heet Maggie, maar ik vind dat heel niet passen bij deze reus. Ik denk dus nog even na over een uilwaardige naam.

11 opmerkingen:

  1. Wauw wat leuk geworden, Ik ben ook met deze uil bezig en je tip voor de vulling is zeer bruikbaar

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank voor het compliment! En ja, in deze tijd kunnen we allemaal wel wat besparingstips gebruiken. Eigenlijk is het raar, dat vulling met hoesje en al goedkoper is dan zonder hoesje. Maar ja, zo is er wel meer raars in de wereld ;-)

      Verwijderen
  2. Hij is heel mooi! Een vriendin van mij heeft hem ook net af in bijna dezelfde kleuren, alleen een slag kleiner en ook bij haar was het in elkaar zetten de grootste klus.
    Ja, dat kussens slopen ken ik!
    Al vind ik de vulling van Hema ook niet gek, heb je een grote zak voor een redelijke prijs.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je! Het origineel is idd kleiner, maar ik had wel zin in een echt knuffelbare en had nog groot garen over dus hop! Dat in elkaar zetten was idd een hele klus. Dat lukte dus ook even niet helemaal, haha!
      Ik heb hier nooit vulling bij de Hema gezien, maar misschien heb ik er wel langs gekeken. Ik zal eens kijken, want ik vind het toch altijd zonde, dat kussens slopen ;-)

      Verwijderen
  3. Wat is je uil leuk geworden. Staat vast heel vrolijk op de bank!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je! Ja hij staat heel vrolijk. Ik ga alleen de snavel nog een keer opnieuw doen geloof ik. Wel een karwei. Phew!

      Verwijderen
  4. ik vind ze geweldig,die granny patronen
    dze uil had ik nog niet gezien,gewledig leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hallo,ik vind de uil super.
    Zou ik van jou het patroon mogen ontvangen.
    Alvast bedankt.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dag Marga,

      ik heb het patroon via Etsy gekocht. Ik geef uit principe geen patronen door. De maaksters verdienen anders niets. Dat zou betekenen dat ze geen nieuwe patronen meer kunnen ontwikkelen en dat lijkt me heel erg zonde. Het kost een paar euro en daarmee hou je ontwerpers in stand.

      Sorry,

      Ineke

      Verwijderen
  6. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen